Het programma begint om 9.30 met een plenair gedeelte. Scroll naar beneden om het specifieke dagprogramma met sprekers en onderwerpen te zien. Het overzicht van alle 9 dagprogramma’s vind je hier.

Al een aantal jaar zingt Artificial Intelligence in koffiekamers, maar wat betekent het nou echt? Wat voor effect heeft het voor de workflow bijvoorbeeld? Niet alleen voor de medicus, ook voor de paramedicus kan het veel verschil maken. Het is dan ook interessant om te bedenken wat voor kansen het biedt en hoe het werk beïnvloedt wordt. De basis van het vak, het toedienen van ioniserende straling, zal echter altijd hetzelfde blijven. Tijd voor een update en niet alleen door te luisteren, ook door te doen. Ga naar de workshop van de 3D C-boog.


– 

Back to basics (strooistralenrooster, DAP-waarden, heileffect, werking röntgenbuis)

klinisch fysicus Martine Lagerwei

In deze presentatie gaan we ‘back to basics’ in de stralingsfysica van de bucky, oftewel back to physics. Welke aspecten van een bucky toestel hebben invloed op de stralingsdosis en/of de beeldkwaliteit en wat gebeurt er ook al weer allemaal ‘onder de motorkap’? Zaken die aan de orde komen zijn: de werking van de röntgenbuis (kV, mA, belichtingstijd en filtering) het anode heel effect, het strooistralenrooster/grid (al dan niet virtueel), opbouw en de werking van de detector, de belichtingsautomaat, de dosis voor de patiënt (inclusief DRN) en helpers en de kwaliteitscontrole.


[mp-timetable col=”57″ events=”813″ title=”1″ time=”1″ sub-title=”1″ description=”1″ user=”1″ row_height=”70″ font_size=”” increment=”0.5″ view=”tabs” view_sort=”” label=”All Events” hide_label=”0″ hide_hrs=”0″ hide_empty_rows=”1″ group=”0″ disable_event_url=”0″ text_align=”center” text_align_vertical=”default” table_layout=”” id=”” custom_class=”” responsive=”1″]
[mp-timetable col=”97″ events=”271″ title=”0″ time=”1″ sub-title=”1″ description=”1″ user=”1″ row_height=”40″ font_size=”” increment=”0.25″ view=”dropdown_list” view_sort=”1″ label=”All Events” hide_label=”0″ hide_hrs=”0″ hide_empty_rows=”1″ group=”0″ disable_event_url=”0″ text_align=”center” text_align_vertical=”default” table_layout=”” id=”” custom_class=”” responsive=”1″]