Stageplaatsen gezocht

Over ons
Het bevolkingsonderzoek borstkanker is een gratis medisch onderzoek naar borstkanker. Alle vrouwen in Nederland van 50 tot en met 75 jaar krijgen elke twee jaar een uitnodiging om mee te doen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onze screeningsmedewerkers. Een deel van onze medewerkers leiden we intern op tot Mammolaborant, dit is een traject op hbo-niveau. De leerlingen combineren werken en leren en in circa twee jaar tijd ronden zij de opleiding tot mammolaborant af. De opleiding is een samenwerking tussen Bevolkingsonderzoek Nederland en de Erasmus MC Academie. De NVMBR, het RIVM en het LRCB zijn ook betrokken bij de opleiding.

De opleiding tot mammolaborant bestaat uit twee gedeeltes: het eerste gedeelte leidt op tot Medisch Beeldvormingsdeskundige (MB’er in de screening). Het tweede gedeelte leidt op tot mammolaborant. Na afronding van het eerste leerjaar mogen de leerlingen zelfstandig in de screening werken als mammolaborant in opleiding. In het tweede jaar werken de leerlingen in de screening en lopen zij ziekenhuisstages.

Stages
Bevolkingsonderzoek Nederland zoekt stageplaatsen voor haar mammolaboranten in opleiding

Onze leerlingen doorlopen tijdens de opleiding 3 externe stages in een ziekenhuis of kliniek. De totale duur van deze stages bedraagt circa 12-14 weken van maximaal 32 uur

  • Gecombineerde stage mammografie/echo Het uitvoeren van een mammografie en het assisteren tijdens een echo onderzoek/echo interventie >16 stagedagen en afronding op niveau 4
  • Stage MRI patiënt en veiligheid Het voorbereiden van de patiënt voor een MRI onderzoek >5 stagedagen en afronding op niveau 4
  • Stage Bucky laagcomplex Het uitvoeren van laagcomplex bucky onderzoek volgens een standaard protocol

Als stageafdeling ontvang je een serieuze, professionele, enthousiaste tweedejaars leerling die tijdens de stage direct inzetbaar is en zelfstandig een mammogram kan uitvoeren.

Wil jij meer weten over onze opleiding tot mammolaborant? Wil jij een stageplek op jouw afdeling beschikbaar stellen? Of heb je een andere vraag? Machteld komt graag met je in contact.

Machteld ’t Jong

machteld.tjong@bevolkingsonderzoeknederland.nl

06-82093392