Over ons
Njord Medtech is een jonge Zweedse firma, mede opgericht door Barbro Cagner, radiologie verpleegkundige, teamleider en vakbondsvertegenwoordiger in het universitair ziekenhuis Sahlgrenska in Gothenburg.

Zij wilde met haar collega’s een einde maken aan de fysieke belasting, de stress en rugpijn die gepaard gaan met het dagelijks verplaatsen van patiënten van bed naar onderzoekstafel. Zij zochten naar een compact, mobiel, eenvoudig te bedienen systeem dat de patiënt op een snelle en veilige manier verplaatst en tevens de integriteit van de patiënt garandeert.

Samen met Njord Medtech werd Atle ontwikkeld. Atle is een lateraal transfersysteem dat in hoogte verstelbaar is, eenvoudig verplaatst kan worden en een hulpmiddel dat door een of enkele zorgmedewerkers bedient kan worden. Hierdoor worden situaties waarin collega’s elders in het ziekenhuis gezocht moeten worden om een patiënt handmatig te verplaatsen vermeden. Atle zorgt voor een snellere doorstroom op radiologie afdelingen.

In Scandinavië heeft Njord Medtech Atle in 2022 op de markt gebracht en wordt het tot tevredenheid van de zorgmedewerkers op radiologie afdelingen en SEHs ingezet. Laboranten en verpleegkundigen rapporteren een duidelijke afname van stress en fysieke belasting bij patiënten transfers met Atle en ervaren de focus die zij de patiënt tijdens de verplaatsing kunnen geven als heel positief.