“‘Groot door klein te blijven’”

Als leverancier van apparatuur voor medische beeldvorming zijn wij een snel groeiende speler in de Benelux, vanuit een relatief kleine organisatie. Die kleinschaligheid koesteren we. Die garandeert immers de directe communicatie met de eindgebruiker, de vertrouwdheid van onze gezichten en de grote betrokkenheid van onze medewerkers.


PI Medical introduceert Apron Checking Service

Met het mobiele FlowD 8020 scan systeem introduceert PI Medical de mogelijkheid om loodschort controles op locatie uit te voeren. Dankzij de FlowD kunnen wij in korte tijd op meerdere locaties in een ziekenhuis scans uitvoeren en de uitslagen registreren en documenteren, waarmee de opdrachtgever compleet ontzorgd is.
Voor onze nieuwe Apron Checking Service is de FlowD uitermate geschikt. Het apparaat is opvouwbaar en past door de standaard deuropening. Daardoor kunnen wij hem meenemen en eenvoudig op locatie verplaatsen. Zo kunnen we dus op alle gewenste afdelingen
loodschortcontroles uitvoeren. De scans zijn zeer accuraat en de controles worden sneller uitgevoerd dan met andere gangbare systemen. Naast loodschorten kunnen met behulp van de FlowD ook kwaliteitscontroles worden uitgevoerd van schildklierkragen, handschoenen, loodflappen en andere beschermende kleding en materialen.


Loodschortcontroles op locatie met FlowD scanner

Alle artikelen worden getagd met een QR-code en in een database opgeslagen, zodat de resultaten overzichtelijk gedocumenteerd zijn. Het is ook mogelijk om de dikte van loodschorten te bepalen met een FlowD scan; bij aanschaf van nieuwe schorten of als een loodschort geen labels meer heeft en het niet duidelijk meer is welke loodequivalentie het schort heeft.
Met behulp van de FlowD kunnen we de gebruikers van loodschorten dus volledig ontzorgen met de controles ervan. Het systeem is volledig afgeschermd en laat niet meer dan 1 μSv/h op 10 cm van het systeem aan röntgenstraling door. Het is dus veilig in gebruik, ongeacht waar het systeem op locatie wordt gepositioneerd.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Youri Verwers             +31 6 1806 3228

Peter Liedorp              +31 6 1118 6893

PI Medical Diagnostic Equipment B.V.

Forellenweg 7  4941 SJ Raamsdonksveer