Programma

Op 3 april is de registratie geopend om 13.00 uur en op 4, 5 en 6 april is de registratie geopend vanaf 9.00 uur. Er is tussen de sessies door tijd om te wisselen van zaal of een kopje koffie of thee te drinken en de bedrijvenmarkt te bezoeken. Elk programma heeft tussen de middag een uur ruimte voor een heerlijke lunch op de bedrijvenmarkt.
Bekijk hieronder welke onderwerpen primair zijn voor elke dag en bekijk waar de programma's plaatsvinden.

 • 3 april 2023 Op de eerste dag van de FMIR komen verschillende werkgroepen uit het werkveld bijeen. En vindt het leiderschapsprogramma plaats.
 • 4 april 2023 In de volgende categorieën is er een programma; Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde, Imaging IT, CT en Operationeel teammanagement.
 • 5 april 2023 In de volgende categorieën is er een programma; MRI, Algemene Radiologie, Mammaradiologie, Bouw en Verbouw en Medisch secretariaat en administratie.
 • 6 april 2023 In de volgende categorieën is er een programma; MRI Veiligheid, Echografie, Stralingshygiëne, Kwaliteit en veiligheid, Kinderradiologie en Medische Techniek
 • Leiderschap & management
 • Opbouw stands
13:30 - 14:30Leiderschap in turbulente tijden By Dr. Danielle Braun

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog en directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Danielle geeft lezingen en masterclasses waarin ze de lessen van de antropologie over organisatiecultuur, leiderschap, besluitvorming en anders kijken deelt. Ze neemt je mee op reis over de hele wereld om uiteindelijk weer te belanden in je eigen praktijk. We zijn trots dat zij de opening voor de middag verzorgt. Daniëlle zal je met haar keynote zeker met de juiste energie aan de middag voor leidinggevenden en coördinatoren in de imaging en radiotherapie laten beginnen.

Topspreker Danielle heeft een hekel aan saaie lezingen, vertelt met passie en humor. Altijd up-tempo, vol prachtige beelden en interactief. Je loopt de zaal anders uit dan je er in kwam. Ietwat verward én voorzien van uiterst praktische tools. Danielle maakt vertrouwd wat vreemd is en vreemd wat vertrouwd is. Danielle is publicist en veel gevraagd gast op radio en tv.

14:45 - 15:30Best practice – capaciteitsmanagementBarcelona

Leren van elkaar als managers/leidinggevenden binnen de Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en Radiotherapie. In deze sessie wordt op basis van best practice kennis met elkaar gedeeld over het vraagstuk capaciteitsmanagement binnen de afdelingen.

16:00 - 16:30Arbeidsmarkt uitdagingen By WorkshopBarcelona

De uitdagingen binnen de arbeidsmarkt worden steeds groter, niet alleen doordat minder mensen steeds meer moeten leveren, maar ook doordat behoeften van professionals veranderen en de technologische ontwikkeling doorzet.

Hoe gaan we om met die uitdagingen? En welke oplossingen zijn er? Is het een kwestie van optimalisatie van dat wat we nu dagelijks doen? Of worden we uitgedaagd te transformeren. Maar hoe dan? En welke oplossingen zie je?

In deze workshop kun je participeren samen met collega managers en leidinggevenden uit de radiologie, nucleaire geneeskunde en radiotherapie in dit vraagstuk, denk jij mee?

16:30 - 17:30Denken in mogelijkheden By Workshop - KALCIO HealthcareBarcelona

Als vervolg op de voorgaande sessies wordt binnen deze sessie primair gekeken naar oplossingen, welke mogelijkheden zien we gezamenlijk en op welke wijze zouden optimalisaties of transfromaties onder andere vanuit de best practice kunnen helpen naar de toekomst.

Samen met collega leidinggevenden en managers uit de radiologie, nucleaire geneeskunde wordt je uitgedaagd om te werken aan de planvorming van nieuwe manieren om de toekomst van de radiologie, nucleaire geneeskunde en de radiotherapie duurzaam te verbeteren! Doe je mee?

17:30 - 19:00Walking Drinks and Food By KALCIO Healthcare / Valk ExclusiveLounge

Om een inspirerende en actieve middag samen af te sluiten bent u uitgenodigd voor een borrel met een hapje en een drankje! Laten we samen proosten op “The Future of Medical Imaging and Radiotherapy”, ofwel laten we proosten op alle professionals die zich dagelijks inzetten binnen de radiologie, radiotherapie en nucleaire geneeskunde!

De “Walking Drinks and Food” zal samen met de deelnemers van de Booster Leidinggeven in de Zorg plaatsvinden.

14:00 - 18:00Opbouw bedrijvenmarkt By FMIRAthene 1, 2 en 3, niet geopend voor bezoekers

De bedrijven die op 4, 5 en 6 april op de bedrijvenmarkt aanwezig zullen zijn hebben ruimte om hun stand op te bouwen.

 • Radiotherapie
 • Nucleaire geneeskunde
 • Imaging IT en AI
 • CT
 • Leiderschap & management
 • Bedrijvenmarkt
09:45 - 10:30Amsterdam UMC Imaging Center – Uniek voor nucleaire imaging en meer By Prof. dr. Guus van DongenAtlanta 1 en 2 - KEYNOTE

Het Amsterdam UMC Imaging Center, gevestigd op de Zuidas, neemt wereldwijd een unieke plaats in: klinische zorg, onderzoek en het ontwikkelen en bereiden van tracers en medicijnen zijn hier onder één dak gekomen. Nergens ter wereld komen zoveel imaging functies samen in één gebouw. Het Imaging Center heeft de architectuurprijs Zorggebouw 2020 gewonnen. Tijdens de presentatie zal een inkijk in het centrum gegeven worden en zullen innovaties en ambities van het centrum toegelicht worden. Speciale aandacht zal gegeven worden aan vernieuwingen op het gebied van nucleaire imaging, bijv. bij het ontwikkelen van innovatieve medicijnen samen met internationale farmaceutische bedrijven.

11:45 - 12:30Adaptieve Radiotherapy: elke dag behandelen op maat By prof.dr Uulke vd HeijdeAtlanta 2

Adaptieve radiotherapie is een manier om patiënten met kanker te bestralen waarbij elke dag rekening wordt gehouden met de veranderingen die optreden: organen en doelgebieden kunnen verschuiven of vervormen. Sommige patiënten zullen sneller reageren op een bestraling dan anderen. Met moderne bestralingstechnieken, zoals MR-linac, kunnen we hier op inspelen en een beter resultaat bereiken voor de patiënt.

14:00 - 14:45Behandeling borstkanker; fotonen versus protonen By Sophie BosmaAtlanta 2

Interactieve sessie. Adaptieve Radiotherapie vanuit diverse perspectieven

Protonentherapie wordt in Nederland sinds 2018 voor een geselecteerde patiënten groep gegeven. Met protonen kan er nauwkeuriger bestraald worden ten opzichte van conventionele bestraling met fotonen. In deze presentatie zal ik ingaan op de verschillen tussen protonen en fotonen, de indicaties voor protonentherapie, de eerste resultaten en tot slot een blik op de toekomst geven.

15:00 - 16:15Longkankerscreening – waar staan we nu? By Carlijn van der Aalst Atlanta 2

De presentatie zal gaan over de ontwikkeling van longkankerscreening, waar we nu staan en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. Ook zal worden besproken welke voor- en nadelen longkankerscreening met zich mee brengt.

16:00 - 16:45Gamma Knife Radiochirurgie By dr. Patrick HanssensAtlanta 2

De presentatie zal gaan over de technische aspecten van het Gamma Knife, de Gamma Knife radiochirurgie procedure en de belangrijkste klinische indicaties welke Gamma Knife radiochirurgisch kunnen worden behandeld.

09:45 - 10:30Amsterdam UMC Imaging Center – Uniek voor nucleaire imaging en meer By Prof. dr. Guus van DongenAtlanta 1 en 2 - KEYNOTE

Het Amsterdam UMC Imaging Center, gevestigd op de Zuidas, neemt wereldwijd een unieke plaats in: klinische zorg, onderzoek en het ontwikkelen en bereiden van tracers en medicijnen zijn hier onder één dak gekomen. Nergens ter wereld komen zoveel imaging functies samen in één gebouw. Het Imaging Center heeft de architectuurprijs Zorggebouw 2020 gewonnen. Tijdens de presentatie zal een inkijk in het centrum gegeven worden en zullen innovaties en ambities van het centrum toegelicht worden. Speciale aandacht zal gegeven worden aan vernieuwingen op het gebied van nucleaire imaging, bijv. bij het ontwikkelen van innovatieve medicijnen samen met internationale farmaceutische bedrijven.

13:15 - 14:00Peptide receptor radionuclidetherapie By Else Aalbersberg Atlanta 1

Peptide receptor radionuclidetherapie (PRRT) is een behandeling voor patiënten met een neuroendocriene tumor (NET). In deze presentatie wordt verteld wat PRRT is, hoe PRRT toegepast wordt en welk onderzoek over PRRT in het Antoni van Leeuwenhoek gedaan wordt.

14:00 - 14:45Medische isotopen zonder uranium zijn doorbraak in nucleaire geneeskunde By Dr. Conny van der LakenAtlanta 1
15:00 - 15:45Tau PET IMAGING: EEN KLINISCHE UITDAGING? By Denise VisserAtlanta 1

Eén van de oorzaken van de ziekte van Alzheimer is het samenklontering door het eiwit Tau. Met het onderzoek waarover Denise vertelt probeert het onderzoeksteam te ontdekken welke biologische factoren meehelpen om de schade die ontstaat door dit eiwit te beperken. Winnen van de YOR-award (Young outstanding Research) brengt het onderzoek in een stroomversnelling. Met het onderzoek hoopt men in de toekomst beter te begrijpen waarom sommige personen met veel schade hun geheugen toch op peil kunnen houden terwijl andere met weinig schade al forse geheugenproblemen ervaren. De sleutel voor de oplossing van dit probleem licht volgens mij in het beter begrijpen van de verschillen tussen mensen in hoe de ziekte zich klinisch en biologisch manifesteert. Als we dit weten kunnen we de biologische mechanismen die mensen weerbaarder maken tegen de gevolgen van hersenschade mogelijk inzetten om minder weerbare mensen in de toekomst beter te beschermen en zo dementie te voorkomen of uit te stellen. 

09:45 - 10:30Amsterdam UMC Imaging Center – Uniek voor nucleaire imaging en meer By Prof. dr. Guus van DongenAtlanta 1 en 2 - KEYNOTE

Het Amsterdam UMC Imaging Center, gevestigd op de Zuidas, neemt wereldwijd een unieke plaats in: klinische zorg, onderzoek en het ontwikkelen en bereiden van tracers en medicijnen zijn hier onder één dak gekomen. Nergens ter wereld komen zoveel imaging functies samen in één gebouw. Het Imaging Center heeft de architectuurprijs Zorggebouw 2020 gewonnen. Tijdens de presentatie zal een inkijk in het centrum gegeven worden en zullen innovaties en ambities van het centrum toegelicht worden. Speciale aandacht zal gegeven worden aan vernieuwingen op het gebied van nucleaire imaging, bijv. bij het ontwikkelen van innovatieve medicijnen samen met internationale farmaceutische bedrijven.

10:45 - 11:30Hoe blijf ik als professional relevant in een wereld van digitale innovatie By prof. dr. Frans FeldbergBarcelona - opening note
13:15 - 14:00Artificial Intelligence in de beeldvorming By Peter van Ooijen MSc PHDBarcalona

Deze presentatie zal ingaan op de vraag wat kunstmatige intelligentie is en hoe het wordt toegepast in de medische beeldvorming. Daarnaast zullen we kijken naar de overgang van kunstmatige intelligentie toepassingen van wetenschappelijk onderzoek naar klinische praktijk. Op dezelfde middag zal er tevens een workshop worden georganiseerd waarin je zelf kan ervaren hoe het is om een deep learning classificatie te trainen en is er de mogelijkheid het bordspel “AI Hospital” te spelen (serious game).

14:00 - 14:45Game By Peter van Ooijen MSc PHDNagano
14:00 - 14:45De uitdagingen van PACS beheer in de tijd van Enterprise Imaging en Artificial Intelligence By Sjoerd Heijnders Barcalona

De in het patiëntendossier vastgelegde beelddata van patiënten neemt in rap tempo toe. Het Radiologie PACS groeit door naar een Enterprise PACS. Vanuit verschillende afdelingen en met behulp van een verscheidenheid aan workflows worden de resultaten van aanvullend onderzoek in het PACS opgeslagen. En tegelijkertijd wordt deze schat aan opgeslagen (on)gestructureerde data een grote belofte toegekend met de inzet van o.a. Artificial Intelligence. Mooie en noodzakelijke ontwikkelingen voor de eindgebruikers. Maar hoe biedt je als beheerder het hoofd aan de uitdagingen die dit met zich meebrengt. En welke rol pak jij hierin?

16:00 - 16:45Ontwikkelingen op het gebied van AI binnen de Imaging IT By Mitch VerhagenBarcalona
09:45 - 10:30Amsterdam UMC Imaging Center – Uniek voor nucleaire imaging en meer By Prof. dr. Guus van DongenAtlanta 1 en 2 - KEYNOTE

Het Amsterdam UMC Imaging Center, gevestigd op de Zuidas, neemt wereldwijd een unieke plaats in: klinische zorg, onderzoek en het ontwikkelen en bereiden van tracers en medicijnen zijn hier onder één dak gekomen. Nergens ter wereld komen zoveel imaging functies samen in één gebouw. Het Imaging Center heeft de architectuurprijs Zorggebouw 2020 gewonnen. Tijdens de presentatie zal een inkijk in het centrum gegeven worden en zullen innovaties en ambities van het centrum toegelicht worden. Speciale aandacht zal gegeven worden aan vernieuwingen op het gebied van nucleaire imaging, bijv. bij het ontwikkelen van innovatieve medicijnen samen met internationale farmaceutische bedrijven.

10:45 - 11:30CLEAR CAD By R. Nils Planken MD PhD EBCRAthene 4 - opening note
11:45 - 12:30Spectraal CT By Niels van der WerfAthene 4

In deze presentatie zal worden ingegaan op de fysische achtergrond van spectrale CT. Ook zal de klinische implementatie van spectrale CT aan de orde komen.

12:30 - 13:15Photon Counting By Marcel Dijkshoorn / Dave DouwesAthene 4
14:00 - 14:45Contrastmiddelen en contrastreacties bij CT By Ilona Dekkers MD PhD EBCRAthene 4
09:45 - 10:30Amsterdam UMC Imaging Center – Uniek voor nucleaire imaging en meer By Prof. dr. Guus van DongenAtlanta 1 en 2 - KEYNOTE

Het Amsterdam UMC Imaging Center, gevestigd op de Zuidas, neemt wereldwijd een unieke plaats in: klinische zorg, onderzoek en het ontwikkelen en bereiden van tracers en medicijnen zijn hier onder één dak gekomen. Nergens ter wereld komen zoveel imaging functies samen in één gebouw. Het Imaging Center heeft de architectuurprijs Zorggebouw 2020 gewonnen. Tijdens de presentatie zal een inkijk in het centrum gegeven worden en zullen innovaties en ambities van het centrum toegelicht worden. Speciale aandacht zal gegeven worden aan vernieuwingen op het gebied van nucleaire imaging, bijv. bij het ontwikkelen van innovatieve medicijnen samen met internationale farmaceutische bedrijven.

10:45 - 11:30Combinatiefunctie: binden en boeien, een leven lang leren en samenwerking By Prof. dr. Jeroen hendrikseCalgary - Opening note

Combinatiefunctie: binden en boeien, een leven lang leren en samenwerking. De presentatie gaat over het belang van combinatiefuncties in een zorgorganisatie voor het ontwikkelen van loopbaanpaden en werkplezier van medewerkers.

10:45 - 11:30Hoe blijf ik als professional relevant in een wereld van digitale innovatie By prof. dr. Frans FeldbergBarcelona - opening note
11:45 - 12:30Juridisch landschap van de professional binnen de Medische beeldvorming en behandeling By mr. Danielle KikkenCalgary

In vogelvlucht wordt het wettelijk kader waarmee de MBB’er van doen heeft weergegeven. Dit beperkt zich niet alleen tot de Wet BIG, maar ook wordt ingegaan op aanpalende wetgeving. Met als doel om aan MBB’ers en andere zorgprofessionals een overzicht te bieden van het complexe juridische landschap van de zorg. Apart wordt nog aandacht gegeven aan hoe het ministerie van VWS en de politiek naar het juridisch kader van de MBB’er kijkt. Dit alles op een luchtige en visuele manier verpakt.

15:00 - 15:45Beeldbewerking versus functiedifferentiatie By Dr. Willem GrootjansCalgary
Bedrijvenmarkt
09:00 - 17:00Bedrijvenmarkt By FMIRAthene 1, 2 en 3

Bedrijvenmarkt The Future of Medical Imaging and Radiotherapy vindt plaats in de hallen Athene 1, 2 en 3. Een brede vertegenwoordiging van bedrijven die zich dagelijks inzetten voor de levering van diensten en producten binnen de Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en radiotherapie zullen aanwezig zijn op de bedrijven markt.

 • Administratie
 • MRI
 • Algemene radiologie
 • Mamma radiologie
 • Bouw en verbouw
 • Bedrijvenmarkt
09:45 - 10:30Het circulaire ziekenhuis van de toekomst By Renske KarensAtlanta 1 en 2 - KEYNOTE

Met trots is recent het rapport ‘Samen naar een circulair ziekenhuis’ gepresenteerd vanuit de Zorgambassade. Lees het rapport hier: https://www.zorgambassade.nl/greenteam

Hierin presenteren we de uitkomsten van de gelijknamige multidisciplinaire hackathon die op 5 oktober 2022 plaatsvond in Utrecht. Met meer dan 60 enthousiaste professionals uit de zorg en gerelateerde sectoren hebben we oplossingen geformuleerd voor het verduurzamen van de zorg binnen de thema’s:

#GroenerBeleid🌱

#MinderPlastic♻️

#DuurzameFarmacie💊

🤝🏻 We hebben elkaar nodig op weg naar een gezonde en duurzame toekomst. Samen naar een circulair ziekenhuis.

Doe je mee? Hoe draag je bij vanuit jouw discipline?

11:45 - 12:30Hospitality & Omgangsvormen: Zorg dat het klikt! By Anne-Marie van LeggeloAthene 4

U bent het visitekaartje. Goede omgangsvormen en presentatie maken hèt verschil. Hiermee verkoopt u uw boodschap nog beter, wint u het vertrouwen van patiënten en krijgt u die gunfactor. Daarbij geeft het u zelfvertrouwen en versterkt het de teamspirit. Hoe is het gesteld met uw personal branding? In deze presentatie krijgt u handvatten en inspiratie in etiquette, (uiterlijke) communicatie en gastvrijheid voor nog meer stijl en succes in uw mooie functie.

09:45 - 10:30Het circulaire ziekenhuis van de toekomst By Renske KarensAtlanta 1 en 2 - KEYNOTE

Met trots is recent het rapport ‘Samen naar een circulair ziekenhuis’ gepresenteerd vanuit de Zorgambassade. Lees het rapport hier: https://www.zorgambassade.nl/greenteam

Hierin presenteren we de uitkomsten van de gelijknamige multidisciplinaire hackathon die op 5 oktober 2022 plaatsvond in Utrecht. Met meer dan 60 enthousiaste professionals uit de zorg en gerelateerde sectoren hebben we oplossingen geformuleerd voor het verduurzamen van de zorg binnen de thema’s:

#GroenerBeleid🌱

#MinderPlastic♻️

#DuurzameFarmacie💊

🤝🏻 We hebben elkaar nodig op weg naar een gezonde en duurzame toekomst. Samen naar een circulair ziekenhuis.

Doe je mee? Hoe draag je bij vanuit jouw discipline?

10:45 - 11:30MR-STAT technique By Prof. dr. Nico van den BergCalgary
12:15 - 13:00Treating Pre-menopausal women suffering from fibroids with MR HIFU: where do we stand? By Martijn Boomsma MD PhDCalgary
15:00 - 15:45Postmortaal MRI foetus By Maikel JunghansCalgary
16:00 - 16:45MRI-geleide werkwijze voor radioembolisatie van levertumoren By Joey Roosen PhDCalgary

Radioembolisatie is een behandeling voor levertumoren waarbij er radioactieve microsferen worden geïnjecteerd in de leverslagader. Holmium-166 microsferen die worden gebruikt voor radioembolisatie kun je kwantificeren in de lever middels MRI. In ons ziekenhuis hebben we een methode ontwikkeld om deze kwantificatie al tijdens de behandeling te doen, om inzicht te krijgen in hoe de behandeling verloopt en mogelijk in de toekomst de behandeling te verbeteren.

09:45 - 10:30Het circulaire ziekenhuis van de toekomst By Renske KarensAtlanta 1 en 2 - KEYNOTE

Met trots is recent het rapport ‘Samen naar een circulair ziekenhuis’ gepresenteerd vanuit de Zorgambassade. Lees het rapport hier: https://www.zorgambassade.nl/greenteam

Hierin presenteren we de uitkomsten van de gelijknamige multidisciplinaire hackathon die op 5 oktober 2022 plaatsvond in Utrecht. Met meer dan 60 enthousiaste professionals uit de zorg en gerelateerde sectoren hebben we oplossingen geformuleerd voor het verduurzamen van de zorg binnen de thema’s:

#GroenerBeleid🌱

#MinderPlastic♻️

#DuurzameFarmacie💊

🤝🏻 We hebben elkaar nodig op weg naar een gezonde en duurzame toekomst. Samen naar een circulair ziekenhuis.

Doe je mee? Hoe draag je bij vanuit jouw discipline?

10:45 - 11:30Wat betekent AI voor de MBB’er? By Reinalda SchaaphokAtlanta 2

De ontwikkelingen met betrekking tot artificiële intelligentie (AI) gaan snel binnen de medische beeldvorming. AI wordt binnen de medische beeldvorming al binnen veel instellingen ingezet. De meest bekende inzet van AI is ter ondersteuning bij diagnose en rapportage. Naast diagnose en rapportage toepassingen kan AI binnen de medische beeldvorming ook ondersteuning bieden in de rest van beeldvormende keten zoals; vooraf aan de beeldvorming, als onderdeel van beeldacquisitie, beeldbewerking, kwaliteitscontroles, workflow, etc. Ook de MBB’ers krijgen zeker te maken met AI tijdens het werk. Deze presentatie gaat in op de vragen: Wat is AI precies? Waar kan een MBB’er AI allemaal tegen komen tijdens zijn/haar werkzaamheden? Wat zal een MBB’er moeten weten over AI en wat wordt van de MBB’ers verwacht?

11:45 - 12:30Hospitality & Omgangsvormen: Zorg dat het klikt! By Anne-Marie van LeggeloAthene 4

U bent het visitekaartje. Goede omgangsvormen en presentatie maken hèt verschil. Hiermee verkoopt u uw boodschap nog beter, wint u het vertrouwen van patiënten en krijgt u die gunfactor. Daarbij geeft het u zelfvertrouwen en versterkt het de teamspirit. Hoe is het gesteld met uw personal branding? In deze presentatie krijgt u handvatten en inspiratie in etiquette, (uiterlijke) communicatie en gastvrijheid voor nog meer stijl en succes in uw mooie functie.

14:00 - 14:45AI in de radiologie: Keuzes en integratie By Mitch VerhagenAlgemene radiologie

Na 3 jaar ervaring met aanschaftrajecten, installatie en integratie van AI in de radiologie deel ik de nodige ervaringen en tips om zulke trajecten aan de gaan.

 • Hoe kies je een oplossing die bij je (ziekenhuis) past?
 • Wil je cloud of lokale installatie?
 • Hoe werkt de integratie in Pacs?
 • Welk financieel model past bij ons?
16:00 - 16:45Implementatie van de PET-CT op een afdeling radiologie By Maud Keltjens en Thessa StofferAlgemene Radiologie

Van droom naar werkelijkheid!
We nemen je mee in het proces vanaf de eerste ideeën om een PET-CT op de afdeling radiologie in St Jansdal te plaatsen, tot de daadwerkelijke implementatie en ervaringen in de praktijk.

16:00 - 16:45Taakverschuiving: laboranten die foto’s beoordelen By Jasper van VeenAlgemene radiologie

Sinds 2009 is er een project gestart waarbij gespecialiseerde röntgenlaboranten trauma foto’s beoordelen voor de radioloog. Een aantal punten worden in deze presentatie besproken. Hoe loopt het project en wat houdt het precies in. Hoe is het geborgd. Wat zijn de risico’s. Wat zijn de voordelen.

09:45 - 10:30Het circulaire ziekenhuis van de toekomst By Renske KarensAtlanta 1 en 2 - KEYNOTE

Met trots is recent het rapport ‘Samen naar een circulair ziekenhuis’ gepresenteerd vanuit de Zorgambassade. Lees het rapport hier: https://www.zorgambassade.nl/greenteam

Hierin presenteren we de uitkomsten van de gelijknamige multidisciplinaire hackathon die op 5 oktober 2022 plaatsvond in Utrecht. Met meer dan 60 enthousiaste professionals uit de zorg en gerelateerde sectoren hebben we oplossingen geformuleerd voor het verduurzamen van de zorg binnen de thema’s:

#GroenerBeleid🌱

#MinderPlastic♻️

#DuurzameFarmacie💊

🤝🏻 We hebben elkaar nodig op weg naar een gezonde en duurzame toekomst. Samen naar een circulair ziekenhuis.

Doe je mee? Hoe draag je bij vanuit jouw discipline?

10:45 - 11:30Trainee traject in de mammografie (opl-stageplaatsen) By Marja HurxkensAtlanta 1
16:00 - 16:45Eenheid van taal in de Mamma-radiologie By Carla MeeuwisAtlanta 1
09:45 - 10:30Het circulaire ziekenhuis van de toekomst By Renske KarensAtlanta 1 en 2 - KEYNOTE

Met trots is recent het rapport ‘Samen naar een circulair ziekenhuis’ gepresenteerd vanuit de Zorgambassade. Lees het rapport hier: https://www.zorgambassade.nl/greenteam

Hierin presenteren we de uitkomsten van de gelijknamige multidisciplinaire hackathon die op 5 oktober 2022 plaatsvond in Utrecht. Met meer dan 60 enthousiaste professionals uit de zorg en gerelateerde sectoren hebben we oplossingen geformuleerd voor het verduurzamen van de zorg binnen de thema’s:

#GroenerBeleid🌱

#MinderPlastic♻️

#DuurzameFarmacie💊

🤝🏻 We hebben elkaar nodig op weg naar een gezonde en duurzame toekomst. Samen naar een circulair ziekenhuis.

Doe je mee? Hoe draag je bij vanuit jouw discipline?

16:00 - 16:45Implementatie van de PET-CT op een afdeling radiologie By Maud Keltjens en Thessa StofferAlgemene Radiologie

Van droom naar werkelijkheid!
We nemen je mee in het proces vanaf de eerste ideeën om een PET-CT op de afdeling radiologie in St Jansdal te plaatsen, tot de daadwerkelijke implementatie en ervaringen in de praktijk.

Bedrijvenmarkt
09:00 - 17:00Bedrijvenmarkt By FMIRAthene 1, 2 en 3

Bedrijvenmarkt The Future of Medical Imaging and Radiotherapy vindt plaats in de hallen Athene 1, 2 en 3. Een brede vertegenwoordiging van bedrijven die zich dagelijks inzetten voor de levering van diensten en producten binnen de Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en radiotherapie zullen aanwezig zijn op de bedrijven markt.

 • MRI Veiligheid NL
 • Echografie
 • Medische Techniek
 • kwaliteit & veiligheid
 • Bedrijvenmarkt
11:45 - 12:30MRI Linac veiligheidsaspecten van MRI gebruik op de RT By Tuan NgyuenCalgary
12:30 - 13:15Workshop RIE beleid en casuïstiek By Maikel JunghansCalgary
13:15 - 14:00Complicatiebespreking bij MRI Veiligheid By Maikel JunghansCalgary
16:00 - 16:45Intervisie sessie: Wat leer jij van mij en wat leer ik van jou? By Christal van de Steeg, Gijs VermeijCalgary

Een intervisie sessie waarin men twee-aan-twee tegen over elkaar zit aan tafeltjes en dan kaartjes krijgt met veiligheidsvragen/issues erop . Na 10 minuten schuif je door naar een ander tafeltje. Zo krijg je meerdere inzichten/leer je van meerdere collega’s iets en kan je jouw kennis met anderen delen.

11:45 - 12:30Echografie van de perifere zenuwen van de onderste extremiteiten By Stephan MuurlingAtlanta 2

Overzicht van de anatomie van de onderste extremiteiten in het licht van de perifere zenuwen. Wat zijn de anatomische landmarks en hoe breng je ze in beeld. Eveneens worden er cases getoond van pathologie.

12:30 - 13:15Echografie van de perifere zenuwen van de onderste extremiteiten By Stephan MuurlingAtlanta 2

Overzicht van de anatomie van de onderste extremiteiten in het licht van de perifere zenuwen. Wat zijn de anatomische landmarks en hoe breng je ze in beeld. Eveneens worden er cases getoond van pathologie.

12:15 - 13:00presentatie Echo schouder; tendinose bestaat niet By Marcel van de BergAtlanta 2

Met behulp van standaardopnamen is het goed mogelijk om een (reproduceerbaar) onderzoek van de schouder met echografie uit te voeren.

Maar welke bevindingen/afwijkingen zijn relevant en hoe te beschrijven in je verslag ?

14:00 - 14:45Workshop echo schouder By Marcel van den BergAtlanta 2
15:00 - 15:45Presentatie Darmechografie By Alaine van EijnattenAtlanta 2

Bij de abdominale echografie ligt het accent met name op onderzoek van de organen. We zien de laatste jaren een toename van de aanvraag “echo darmen”.

In deze presentatie worden normaal beelden en afwijkende beelden van de darmen systematisch getoond. D.m.v. protocollair onderzoek heeft de echografist handvatten om een zo goed mogelijk echografisch onderzoek van de darmen te verrichten.

16:00 - 16:45Workshop Darmechografie By Alaine van EijnattenAtlanta 2

Bij de abdominale echografie ligt het accent met name op onderzoek van de organen. We zien de laatste jaren een toename van de aanvraag “echo darmen”.

In deze presentatie worden normaal beelden en afwijkende beelden van de darmen systematisch getoond. D.m.v. protocollair onderzoek heeft de echografist handvatten om een zo goed mogelijk echografisch onderzoek van de darmen te verrichten.

12:45 - 13:30Aanschaf van nieuwe apparatuur: pak je rol! By ir. Hugo SpruytAtlanta 1

Aanschaftrajecten bij de stralende beroepen lijken voor sommige medewerkers volledig langs hen heen te gaan. Meestal worden deze trajecten in het ziekenhuis toch heel gedegen en breed voorbereid en gedragen. Aan de hand van een aantal voorbeelden kunnen MBB´ers een indruk krijgen over de gang van zaken, en waar, wanneer en hoe zij zelf invloed uit kunnen oefenen.

12:45 - 13:30Aanschaf van nieuwe apparatuur: pak je rol! By ir. Hugo SpruytAtlanta 1

Aanschaftrajecten bij de stralende beroepen lijken voor sommige medewerkers volledig langs hen heen te gaan. Meestal worden deze trajecten in het ziekenhuis toch heel gedegen en breed voorbereid en gedragen. Aan de hand van een aantal voorbeelden kunnen MBB´ers een indruk krijgen over de gang van zaken, en waar, wanneer en hoe zij zelf invloed uit kunnen oefenen.

16:00 - 16:45Down the rabbithole: keuzestrategie voor analysemethodieken By Jesse ClarijsCalgary

Analysemethodieken zijn alom aanwezig. Zowel voor prospectieve als retrospectieve analyse. Vanuit de Nederlandse kwaliteitsvereniging PRISMA-RT hebben wij in een project de wetenschappelijke basissen voor deze methodieken uitgezocht en aanbeveling gedaan over wanneer welke het beste toegepast kan worden.

Tijdens deze presentatie gaan we in op deze uitkomsten en geven we een globaal overzicht van de opties.

Bedrijvenmarkt
09:00 - 17:00Bedrijvenmarkt By FMIRAthene 1, 2 en 3

Bedrijvenmarkt The Future of Medical Imaging and Radiotherapy vindt plaats in de hallen Athene 1, 2 en 3. Een brede vertegenwoordiging van bedrijven die zich dagelijks inzetten voor de levering van diensten en producten binnen de Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en radiotherapie zullen aanwezig zijn op de bedrijven markt.