Imagine a world without the fear of cancer

Varian is wereldwijd marktleider in het leveren van medische apparatuur en software voor de behandeling van kanker met radiotherapie, radiochirurgie, protonterapie en brachytherapie. Met de samenvoeging met Siemens Healthineers beschikken we als organisatie over een portfolio dat het volledige oncologische zorgpad beslaat, van geavanceerde screening, diagnostiek en beeldvorming tot therapie en nazorg. Hiermee brengen we mensen, technologie en data samen en verbinden we patiënten en zorgaanbieders op alle zorgpunten met elkaar.


Varian Ethos therapy

Eén van onze oplossingen wint met de dag meer terrein in Nederland: Ethos® therapy.
Ethos therapy is een radiotherapie oplossing voor een vooruitstrevende nieuwe vorm van radiotherapie waarmee je de meest geschikte behandelingsoptie kiest op basis van dagelijkse veranderingen in de anatomie van de patiënt. Het integreert op unieke wijze geavanceerde CBCT-beelden en kunstmatige intelligentie en levert een volledig gepersonaliseerde behandeling in een tijdsbestek van 15 minuten.

Varian HyperSight

Medio maart neemt Erasmus MC als 1e instituut in Europa HyperSight™ klinisch in gebruik.

HyperSight is een nieuwe functionaliteit die een bijna diagnostische beeldkwaliteit levert. De in 6 seconden geleverde CBCT beelden zijn geschikt om complexere patient anatomieën in beeld te brengen en kunnen ook voor dosisberekeningen ingezet worden.


Ontmoet ons en ervaar onze producten op FMIR2024

Meer weten over de potentie van adaptieve palliatieve radiotherapie workflow?

Bezoek dan op 4 juni 2024 tijdens de FMIR2024 te Almere;

  • de presentatie van Amy de la Fuente van het Amsterdam MC om 15.00 uur waarin zij je meeneemt in hun ervaringen met FAST METS.

Benieuwd wat Varian voor uw organisatie of afdeling kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: niels.wijdogen@varian.com

“Met de Varian Ethos Therapy versnellers zijn we in staat om bij een grote groep patiënten dagelijks het behandelplan aan te passen op basis van de anatomie van dat moment. Ik verwacht dat deze vorm van adaptieve radiotherapie binnen afzienbare tijd de nieuwe standaard gaat worden”

-Ben Slotman, Amsterdam UMC-